kinder skihelmen (2)

 • Alpina Carat le Visor kinder skihelm

  Alpina Carat le Visor kinder skihelm

  € 139,99

  € 119,99
  Incl. BTW

 • Tenson Park kinder skihelm

  Tenson Park kinder skihelm

  € 64,99

  € 29,99
  Incl. BTW

Skihelm voor optimale veiligheid op de piste

Een ongeluk zit in een klein hoekje! Dat geldt natuurlijk ook op de piste. En het laatste wat je wilt is met de welbekende gipsvlucht naar huis. Dan liever een paar uur langer in de auto zitten. Hoewel een skihelm ongelukken niet voorkomt, kan het er wel voor zorgen dat de schade beperkt blijft. In het assortiment van Coppens vind je diverse skihelmen. Allemaal van de beste kwaliteit, zodat jij onbezorgd de piste op kunt.

Tips voor het kiezen van de juiste skihelm

Het belangrijkste is dat een skihelm goed past. Wanneer deze te strak of te los zit, voelt dat niet prettig en is de bescherming ook niet optimaal. Daarnaast is het belangrijk dat een helm niet te zwaar is. Vooral wanneer je de helm de hele dag draagt, is het van belang dat deze licht van gewicht is. Let ook op de kinriem van de helm. Is deze smal? Dan kan het bandje gaan irriteren. Een breedte van 2 tot 3 centimeter is ideaal. Bovendien is het handig als je de sluiting van de kinriem met handschoenen aan kunt bedienen. Dan hoef je deze namelijk niet steeds uit te doen wanneer je de skihelm af zet.

Richtlijnen voor skihelmen

Wintersporthelmen moeten niet alleen voldoen aan praktische eisen, maar ook aan veiligheidsnormen. Daarom voldoen de helmen uit de winterkleding-outlet van Coppens aan de eisen van de CE EN1077, een Europese standaard voor ski- en snowboardhelmen. Daarnaast is het voor je eigen veiligheid prettig als je nog omgevingsgeluid meekrijgt terwijl je de skihelm op hebt. Wel zo veilig voor jezelf en anderen, zeker wanneer het zicht minder is.

Opvallen met je wintersporthelm

Hoewel een helm vooral bedoeld is voor je veiligheid, betekent dat niet dat deze niet mooi mag zijn. Kies daarom voor een kleur die past bij je ski-jas en skibroek, of ga voor een opvallend patroon. Bij de meeste skihelmen is het niet nodig om ook nog een muts te dragen: ze zijn warm genoeg en sluiten de koude wind goed buiten. En ook al is een skihelm dragen niet overal verplicht, wij raden je aan om dat wel altijd te doen.

Veel skihelmen zijn unisex. Toch hebben wij in onze outlet een verdeling gemaakt tussen skihelmen voor dames, heren en kinderen. Zo weet je nog beter welke helm goed bij je past.

Skihelm kopen? Let hier op:

- Pas de helm voor gebruik. De skihelm mag niet te los zitten of op het hoofd verschuiven.
- Koop alleen een Europees goedgekeurd product met de (CE) EN 1077 aanduiding.
- Zorg voor een passende, verstelbare skibril.
- Uitneembare voering vergemakkelijkt het schoonmaken.
- Het is verstandig na elke flinke val of om de 5 jaar de skihelm te vervangen omdat het demping materiaal slijt.
- Bewaar de helm in een draagtas, doos of hoes uit het zonlicht.
- De helm is een onderdeel van de uitrusting. Met de helmhoezen van Brunotti, maakt de helm onderdeel uit van je outfit.